preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

 > Naslovnica
vijesti

Raspored radionica za kolovoz

Autor: Jagoda Ivčić, 16. 8. 2022. 11:23

Draga djeco,

nastavljamo s održavanjem radionica u sklopu projekta Partenerstvo za društveni centar u Žakanju u prostorijama Društvenoga centra prema dolje navedenom rasporedu:

25. kolovoza 2022.g. - četvrtak - likovna radionica od 10:00 do 12:00 sati

29. kolovoza 2022.g. - ponedjeljak - likovna radionica od 10:00 do 12:00 sati.

Molimo roditelje da dovezu djecu i dođu po njih nakon završetka radionice.

Veselimo se ponovnim susretima!

 [više]

Financiranje Škole u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 14. 7. 2022. 08:12

U privitku se nalazi Odluka Grada Ozlja o financiranju Škole u prirodi za učenike osnovne škole s područja Grada Ozlja.

 [više]

ZAJEDNO DO CILJA

Autor: Jagoda Ivčić, 13. 7. 2022. 10:10

Konačno je postavljeno naše novo dugoočekivano dječje igralište.

Prikupljanje sredstava za uređenje dječjeg igrališta odvijalo se nizom akcija poduzetim na inicijativu ravnateljice škole čiji su nositelji bili naši učitelji, učenici, stručni suradnici, tehničko osoblje, roditelji i drugi članovi zajednice.

Akciju izrade i prodaje rukotvorina vodila je  Učenička zadruga „Brezik“ u suradnji s Kreativnom skupinom i Volonterskim klubom.

Sudjelovali smo na DOK-u u Kamanju u rujnu 2021. g., na srednjovjekovnom sajmu „Via Ribnik“ u Ribniku, kestenijadi održanoj u Žakanju u listopadu 2021. g., božićnom sajmu održanom ispred MŠ Žakanje i PŠ Kamanje gdje su naši učenici prodavali fritule i suvenire koje smo sami izrađivali u školi. Povodom Dana sv. Patrika na Domaćinstvu smo pekli i prodavali zelene kokice.

Da se trud isplatio svima je jasno jer na kraju ove školske godine imamo novo igralište u školskom dvorištu. Ukupna vrijednost igrališta iznosi 94.350,00 kn od čega je Općina Žakanje dala 50.000,00 kn, a Udruga „Ciciban“ uz pomoć Općine 8.350,00 kn te tako podržala našu akciju.

Osim sredstava koja smo zaradili akcijama, prikupili donacijama (Impeks Bubnjarci d.o.o., Ordinacija opće medicine Željko Maršić, Zaštita projekt d.o.o., Obrt za cestovni promet „Majhan“, „Brunski“ obrt za knjigovodstvene i informatičke usluge, Obrt „Tirsom“ Rahija, Santoni d.o.o., i Autoservis Podrebarac), škola je uložila i značajna vlastita sredstva.

Ovom prilikom se od srca zahvaljujemo Općini Žakanje, Udruzi „Ciciban“ i svim donatorima. Pozivamo djecu i roditelje da što više koriste i čuvaju naše novo igralište te provode slobodno vrijeme uživajući u prirodi i svježem zraku.

 

 [više]

STAZA DUGA OSAM GODINA

Autor: Duško Rupčić, 6. 7. 2022. 20:11

Jučer se od osnovne škole oprostila još jedna generacija učenika.

Prisjetili su se mnogih zgoda i nezgoda iz svojih školskih klupa.

Kako je bilo na završetku njihove staze duge osam godina,

pogledajte u fotogaleriji i video snimcima.

Ujedno pozivam sve koji su prisustvovali da učitaju svoje najbolje fotografije u zajedničke albume.

 [više]

Obavijest o nabavci udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za šk. god. 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 5. 7. 2022. 11:42

Dragi učenici, poštovani roditelji,

udžbenike za sve učenike za školsku godinu 2022./2023., kao i prijašnjih godina, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Sve dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, atlase, kutije za tehnički, likovne mape...) financiraju općine Žakanje, Kamanje i Ribnik za učenike iz navedenih općina, a za učenike OŠ Žakanje s mjestom prebivališta na području grada Ozlja roditelji nabavljaju sami, a grad Ozalj refundira troškove. 

Svi udžbenici i radni materijali (naručeni preko MZO-a i općina) bit će u školi prvi dan nastave, 5. rujna 2022.

U prilogu se nalazi popis udžbeničkih kompleta po razredima prema kojima možete kupiti omote koji su obavezni

 [više]

Javni poziv za postupak nabave školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 4. 7. 2022. 13:42

Osnovna škola Žakanje pokrenula je postupak nabave školskih udžbenika za učenike, evidencijski broj nabave 06-2022.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu ponude prema uvjetima iz Poziva za dostavu ponuda-Nabava školskih udžbenika za učenika Osnovne škole Žakanje.

 [više]

SPORTSKI I OBITELJSKI DAN (PŠ KAMANJE)

Autor: Duško Rupčić, 21. 6. 2022. 22:45

I ove godine obilježili smo kraj nastave sportskim i obiteljskim danom. Učenici, roditelji i učitelji natjecali su se u graničaru i nogometu. 

Zbog visokih temperatura preselili smo se u našu novoizgrađenu klimatiziranu školsku sportsku dvoranu.  Oni hrabriji mogli su se ispred škole okrijepiti sokovima, voćnim salatama i palačinkama.

Kako nam je bilo pogledajte u FOTO GALERIJI i VIDEO SNIMKU.

Ujedno pozivam sve koji su prisustvovali da učitaju svoje najbolje fotografije u ovaj zajednički album.

 [više]

Selce 13.06. – 17.06.2022.

Autor: Jagoda Ivčić, 21. 6. 2022. 16:44

Prvi puta naši desetogodišnjaci odvojili su se od roditelja na pet dana. Bila je to njihova prva životna škola. U toj pustolovini doživjeli su puno novih iskustava: upoznavali su drugačije krajolike, putovali brodom, posjetili spilju Biserujku na otoku Krku, slušali čakavski govor, putovali na Vrbnik gdje su uživali u pričama vodiča.

 [više]

Terenska nastava- NP Brijuni i Pula

Autor: Duško Rupčić, 18. 6. 2022. 19:53

Učenici 5., 6. i 7. razreda posjetili su u sklopu terenske nastave 17.6.2022. NP Brijuni i  Pulu. 

Brodicom smo preplovili fažanski kanal i stigli do otoka Veli Brijun. Razgledali smo prirodoslovnu zbirku te izložbu fotografija „JB Tito na Brijunima“, provozali se vlakićem te vidjeli safari park. Prošetali smo do dijela posvećenog poznatom liječniku R. Kochu - primjenom njegovih savjeta uspješno je iskorijenjena malarija na svih 14 otoka i otočića brijunskog arhipelaga. Imali smo priliku posjetiti stalnu izložbu kopija fresaka i glagoljičkih natpisa Istre i Kvarnera. Nakon povratka na kopno u Puli smo obišli jednu od najočuvanijih rimskih arena.

Kako nam je bilo na izletu pogledajte u fotogaleriji i na video snimku.

Ujedno pozivam sve koji su jučer bili na izletu da učitaju svoje najbolje fotografije u ovaj zajednički album.

 [više]

Druga mobilnost OŠ Žakanje u sklopu Erasmus+ projekta - Litva

Autor: Jagoda Ivčić, 6. 6. 2022. 09:06

U sklopu Erasmus+ projekta od 21.5.2022. do 28.5.2022. boravili smo u Litvi na našoj drugoj mobilnosti. Tamo je našu školu predstavljala ženska ekipa od 7 članica - pet učenica 8.a razreda: Lana Crnić, Dora Kurpis, Lucija Lorković, Sanja Lukač i Tea Rahija, te njihova pratnja: učiteljice MarinaMaršić i Vesna Malatestinić

 [više]

Posjet volontera Osnovnoj školi Žakanje

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 2. 6. 2022. 12:46

Danas su našu školu posjetili volonteri iz Udruge mladih „Feniks“ i  Volonterskog centra Orkas iz Oroslavja te LAG Vallis Colapis i volonteri Volonterskog centra Kupa iz Ozlja koji su zajedno s volonterskim klubom OŠ Žakanje zasadili 3 stabla Kelreuterije. Kelreuterija je listopadno drvo iz porodice sapindovki. Naraste 5 – 15 metara visine tvoreći okruglastu i gustu krošnju. Porijeklom je iz istočne Azije, kod nas se uzgaja kao ukrasno stablo u parkovima. Odlična je medonosna biljka.

Nakon sadnje stabala u holu škole održano je predstavljanje rada svih gore navedenih volonterskih klubova. Ovom prilikom zahvaljujemo volonterima što su ovu akciju odradili u OŠ Žakanje i tako naše učenike osvijestili o važnosti međusobnog pomaganja i doprinosa zajednici. Ova akcija nastavak je suradnje našeg volonterskog kluba sa spomenutim volonterskim centrima te se nadamo i daljnjim zajedničkim aktivnostima.

 [više]

JELOVNIK ZA LIPANJ 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 31. 5. 2022. 12:43

U prilogu se nalazi jelovnik za lipanj 2022.

 [više]

1.b POBJEDNIK IZZI Kvizzija

Autor: Jagoda Ivčić, 9. 5. 2022. 11:57

Dana 03. svibnja 2022. godine održano je najveće online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave „IZZI Kvizzi“ na digitalnoj platformi Profil Kletta. U natjecanju je sudjelovalo oko 15 000 učenika iz više od 1000 razreda diljem Hrvatske.

Boje naše škole branili su učenici 1.b razreda. Predstavnici razreda  bili su Matej Maršić, Fran Boljar i Ida Ribarić  koji su se u finalu kviza, kao pobjednici Karlovačke županije za prve razrede,  natjecali protiv prvašića iz 20 županija i zauzeli 1. mjesto!  

Kao nagradu osvojili su pametnu ploču za svoj razred!

Čestitamo svim učenicima 1.b razreda i učiteljici Karolini Ribarić!

 [više]

LUTKARSKA PREDSTAVA "VELIKO PUŽOVANJE" U "ZORIN DOMU"

Autor: Jagoda Ivčić, 6. 5. 2022. 08:16

Dana 03. svibnja 2022. godine učenici nižih razreda MŠ Žakanje i PŠ Kamanje posjetili su Gradsko kazalište Zorin dom u Karlovcu i pogledali lutkarsku predstavu za djecu „Veliko pužovanje“ s Petrom Cicvarić, Ninom Pavleković i Vanjom Gvozdić u glavnim ulogama. Ovo je prva predstava nakon ukidanja epidemioloških mjera i „povratka na normalno“ prije pandemije uzrokovane COVID 19 virusom. Djeca su bila uzbuđena i sretna, a odlazak u Karlovac bio je prava avantura prepuna zanimljivih anegdota i lijepih uspomena.

 [više]

nauMATika

Autor: Jagoda Ivčić, 2. 5. 2022. 09:56

U subotu 30.travnja 2022.godine održano je ekipno natjecanje u znanju  iz matematike nauMATika u OŠ Grabrik . Natjecanje je podijeljeno u 4 kategorije: Vrančićevi padobranci - učenici 4. razreda osnovne škole, Rimčeve jurilice  - učenici 5. i 6. razreda, Penkalina piskarala - učenici 7. i 8. razreda, te Teslini generatori  - učenici srednjih škola. 

I učenici naše škole su to subotnje dopodne odlučili provesti rješavajući zanimljive matematičke probleme u društvu svojih vršnjaka iz cijele naše županije. U kategoriji Vrančićevih padobranaca natjecali su se ovi učenici: Hana Katunić (4.a), Antonela Hribljan (4.a), Martina Bregar (4.b) i Ivano Crnić (4.a) i ta ekipa je osvojila izvrsno 4.mjesto!

U kategoriji Rimčevih jurilica natjecali su se ovi učenici: Sara Srbelj-Dehlić (5.a), Nina Grgurić (5.a), Pavao Ribarić (5.a) i Marijo Bekelja (6.a). I ova ekipa se izvrsno snašla i bez ikakve dodatne pripreme zauzela sredinu tablice u konačnom poretku ekipa. Uz mnogo prijavljenih ekipa, natjecanje je prošlo u opuštenoj i zabavnoj atmosferi, pa se veselimo sudjelovanju i sljedeće godine.

Sve informacije o natjecanju nauMATika možete pronaći na ovoj poveznici : https://sites.google.com/view/naumatika/po%C4%8Detna-stranica?authuser=0

 

 [više]

Državno Natjecanje – LIK 2021./2022.

Autor: Duško Rupčić, 29. 4. 2022. 21:35

Državno Natjecanje izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2021./2022. održalo se 26. i 27. travnja 2022. godine u Selcu.

 

 [više]

Jelovnik za svibanj 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 4. 2022. 11:19

U prilogu se nalazi jelovnik za svibanj 2022.g.

 [više]

Jelovnik za travanj 2022.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 1. 4. 2022. 11:36

U prilogu se nalazi jelovnik za travanj 2022.g.

 [više]

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 31. 3. 2022. 12:25

Dana 30. ožujka 2022. g. u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Ogulinu održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Osnovnoškolci Karlovačke županije koji su uspjeli prijeći bodovni prag i plasirati se na županijsku razinu odmjerili su svoje snage u poznavanju hrvatskoga jezika. 

U kategoriji učenika 7. razreda našu je školu predstavljao Stjepan Lukunić, mentorice Jelice Ojdanić. U kategoriji učenika 8. razreda predstavljala nas je Sanja Lukač, mentorice Sanje Brunski. Sanja Lukač osvojila je izvrsno treće mjesto te se tako i ove godine našla među prva tri najbolja poznavatelja hrvatskoga jezika u Karlovačkoj županiji. 

Čestitamo učenicima i mentoricama na uspjehu!

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Jagoda Ivčić, 25. 3. 2022. 11:33

U OŠ Grabrik  24. ožujka 2022.g. održano je Županijsko natjecanje iz matematike. Boje naše škole branile su 3 hrabre cure: Hana Katunić – osvojeno 4. mjesto u kategoriji četvrtih razreda, Sara Srbelj-Dehlić – osvojeno 9. mjesto u kategoriji petih razreda i Sanja Lukač – osvojeno 7. mjesto u kategoriji osmih razreda.

Čestitke curama i njihovim mentoricama!

 [više]

Pozdrav vodama i proljeću

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 24. 3. 2022. 12:34

Nakon dužeg vremena učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama obilježili Svjetski dan voda na najljepši način: posjetom rijeci Kupi, zelenom dragulju našeg zavičaja.

Veselu povorku pratilo je ranoproljetno Sunce koje se potrudilo ugrijati jače no proteklih dana. Čak se i hladni sjeverac odlučio smiriti pa je naš pozdrav proljeću, zavičaju i vodama bio prava oda radosti i veselja.

Čuli smo razne zanimljivosti o vodi, pjevali joj pjesme, a  naše najljepše poruke i želje zaplovile su zelenim i mirnim valima  Kupe.

Sretna je naša Kupa jer je zelena i čista a to je i naša velika, veeelika radost!

Želimo da nam uvijek bude takva, ali i da sve rijeke naše domovine Hrvatske i cijelog svijeta budu tako lijepe, čiste i sretne kao naša Kupa.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

Jasmina Jurinčić

 [više]

"Voda za život"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 23. 3. 2022. 08:02

Naša se škola pridružila inicijativi Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj „Voda za život“. Osvijestili smo koliko smo sretni i bogati što imamo pitku vodu, ali i koliko ima ljudi koji nemaju tu privilegiju. U korizmi smo odlučili izdvojiti dnevno 1 novčić = 1 kapljica vode za bujicu radosti.

Učenici su izradili i prigodni pano te oslikali kasice za novčiće.

 [više]

Županijsko natjecanje iz Likovne kulture - LIK 2022.

Autor: Duško Rupčić, 22. 3. 2022. 18:44

OŠ Braća Seljan bila je domaćin Županijskog natjecanja iz Likovne kulture. Našu školu predstavljalo je troje učenika Ella Lee Sherman, Matija Jančić i Anka Miljavac.

Lik 2022 Žakanje

U kategoriji učenika od 5. do 8. razreda rad Anke Miljavac  predložen je kao jedan od tri rada za državno natjecanje. Čestitke Anki na ovom uspjehu i nadamo se da će biti pozvana na državnu razinu natjecanja!

 

Više o natjecanju i predloženim radovima na sljedećoj poveznici:

http://www.os-braca-seljan-ka.skole.hr/lik_2022_karlova_ka_upanija

 

 [više]

Izlet u prirodu uoči Dana voda

Autor: Jagoda Ivčić, 21. 3. 2022. 07:40

Uoči  Dana voda, koji je u utorak, učenici nižih razreda PŠ Kamanje prošetali su do obližnjeg izvora i potoka Kirenice. Promatrali smo prirodu koja se polako budi, vidjeli vrijedne ljude koji počinju s proljetnim radovima i naposljetku, došli na odredište: predivan čisti izvor. Učenici su se na livadi odmorili i poigrali. A najvažnije, naučili da se voda  mora čuvati i da je ona veliko bogatstvo

 [više]

Domaćini Županijskog natjecanja iz biologije

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 18. 3. 2022. 10:40

Jučer se u našoj školi, točnije u PŠ Kamanje održalo Županijsko natjecanje iz biologije na kojem je sudjelovalo 32 učenika i 12 mentora u kategoriji 7. i 8. razreda. Nakon natjecanja sudionici su prošetali do izletišta iznad spilje Vrlovka, geomorfološkog spomenika prirode izuzetnog povijesnog i arheološkog značaja u pratnji učiteljice povijesti Ivane Vuković i učitelja geografije Tina Žaje te volontera iz Volonterskog kluba. Naše učenice Petra Radenčić i Lana Crnić dijele 9.mjesto u kategoriji 8.razreda.

Čestitamo svim sudionicima!

 [više]

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika

Autor: Jagoda Ivčić, 18. 3. 2022. 08:13

U Ozlju je u četvrtak, 17. ožujka održano Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika. Našu školu predstavljalo je troje učenika osmih razreda – Lana Crnić, Sanja Lukač i Josip Ivančić. U konkurenciji tridesetak najboljih učenika u županiji, Lana i Sanja zauzele su 22., odnosno 23. mjesto, dok je Josip osvojio odlično drugo mjesto na Županijskom natjecanju!

 [više]

"Klokan bez granica" međunarodno matematičko natjecanje

Autor: Jagoda Ivčić, 18. 3. 2022. 07:35

I ove smo godine u našoj školi održali međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"; na kojem se (prema međunarodnim dogovorima) ima pravo natjecatisvaki učenik bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi. 
Sakupilo se 27- oro hrabrih i uhvatilo se rješavanja zadataka, a rezultate njihovog rada saznat ćemo već 15.travnja ove godine, kada će biti objavljena rješenja zadataka na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva: http://www.matematika.hr/klokan/2022/. Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 21.travnja 2022. također na stranicama HMD-a.

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 3. 2022. 12:26

Županijsko natjcanje iz povijesti održano je 10. ožujka 2022.g. u OŠ Josipdol. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. b razreda iz PŠ Kamanje Jan Rafael Marohnić i Matej Mihalić. Osvojili su 13. i 14. mjesto. 

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici.

 [više]

Mobilnost u Rumunjsku u sklopu Erasmus + projekta

Autor: Jagoda Ivčić, 10. 3. 2022. 11:12

Po prvi puta u povijesti naše škole sudjelujemo u Erasmus+ projektu Students Engaged in Sustainability Education ( SEnSE ). Projekt je započeo školske godine 2020./2021, no zbog pandemije tek smo ove godine imali prvu mobilnost. Surađujemo sa školama iz Rumunjske, Litve i Španjolske, a naši su se učenici  upravo vratili s mobilnosti iz Rumunjske gdje su završili predstavljanje i booklet za 1. modul  "Know disaster, no disaster". Tema tog 1.modula  su potresi,prirodne nepogode i klimatske promjene, pa su i aktivnosti koje su tamo provedene bile vezane uz to.

Čast da našu školu predstavljaju u Rumunjskoj pripala je ovim učenicima 8.a razreda: Petri Radenčić, Tei Rahija, Nikolasu Baliću, Ivanu Hadušeku i Luki Maletiću, a s njima u pratnji su bile učiteljice Marina Maršić i Vesna Malatestinić.

 [više]

Poziv, prezentacija ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 10. 3. 2022. 09:42

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude višednevne izvanučioničke nastave  odabralo je ponuđača za predstavljanje ponude na roditeljskom sastanku učenika.

Poziv se nalazi  u privitku.

 [više]

Podrška miru u Ukrajini

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 9. 3. 2022. 09:17

U utorak, 8. ožujka u našim je školama (MŠ Žakanje i PŠ Kamanje) još jednom dana podrška miru u Ukrajini, ukrajinskom narodu, a posebno ukrajinskoj djeci koja najteže proživljavaju trenutna zbivanja u Ukrajini. Naši su učenici njima u čast u zrak bacili žute i plave balone i na taj način se priključili akciji ostalih učenika Karlovačke županije.

 [više]

Osnovna škola Žakanje za mir u Ukrajini!

Autor: Duško Rupčić, 4. 3. 2022. 15:01

Učenici naše matične škole Žakanje i područne škole Kamanje snimili su video kojim pozivaju na mir u ratom pogođenoj Ukrajini!

javascript:void(0)       

 

 

 

 [više]

Rasplesane maškare

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 2. 3. 2022. 11:09

Jučer su našu školu preplavile vesele, nasmijane i dobro raspoložene maškare. Djeca su jedva dočekala ovaj dan kako bi se maskirali u svoje omiljene likove, uskočili u kostime likova iz omiljenih knjiga, a mnogi su si dali truda i bili kreativni te sami izradili kostim. Bilo je zaista mnoštvo raznolikih maski, od policajaca, vještica, princeza, bakica, kauboja, indijanaca do leptira, jagoda i proljeća i još puno, puno sjajnih maski. Učenici su sa svojim učiteljicama 5. sat odvojili za maskenbal gdje su se veselo zabavili, plesali i smijali se, baš onako kako maškare i trebaju te se zasladili finim slatkim krafnama. Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji: Maškare 2022.

 [više]

Jelovnik za ožujak 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 1. 3. 2022. 13:46

U prilogu se nalazi jelovnik za ožujak.

 [više]

Video o samotestiranju

Autor: Draženka Jakšić, 11. 2. 2022. 15:00

Poštovani,

 

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo: https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 [više]

Zanimljive novosti iz 1.a razreda

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 2. 2022. 08:57

Ako ste primijetili da 1.a razred ima u učionici i  na klupama neke čudne sprave, imate dobro zapažanje! To je Soroban, japanski abacus, s kojim se igramo, učimo i vježbamo moždane vijuge. Naučili smo nešto i o Japanu i održali prvu čajanku.

Ono što nas najviše veseli su točno rijeđeni zadaci, osjećaj da smo svakim danom sve brži u računanju i da nam ANZAN (računanje u glavi) ide jako dobro. Veselimo se novim izazovima i poručujemo: „Matematika je super!“

autorica teksta: Irena Predović-Drakulić

 [više]

Natjecanje HIPPO 2022 - 10th International English Language Olympiad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 7. 2. 2022. 10:30

U našoj se školi prvi puta ove godine organizira natjecanje iz engleskog jezika HIPPO International English Language Olympiad. Sve o natjecanju možete pročitati u priloženom dokumentu. 

 [više]

Jelovnik za veljaču 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 3. 2. 2022. 08:42

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec veljaču 2022.

 [više]

Brošura: Kamo nakon osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 2. 2. 2022. 11:05

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac pripremio je brošuru "Kamo nakon osnovne škole?" s ciljem profesionalnog informiranja učenika završnih razreda osnovnih škola.

U brošuri možete naći popis svih srednjih škola u Karlovačkoj županiji s obrazovnim programima, uvjetima upisa, načinu upisa u srednju školu, opise zanimanja i nastavni plan i program za svaki od njih, informacije o učeničkim domovima i stipendijama.

 [više]

Predstava "(DIS)LIKE" u OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 1. 2022. 11:22

18. siječnja 2022. godine naši učenici imali su priliku pogledati predstavu               "(DIS)LIKE" koju su izveli glumci Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Predstava govori o cyberbullyingu, a provodi se u sklopu preventivne aktivnosti "Sigurnost na internetu i društvenim mrežama". Namijenjena je za učenike od 5. do 8. razreda. Realizirana je uz podršku Karlovačke županije i Policijske uprave Karlovačke s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o nasilju na internetu kako bi djecu educirali i zaštitili.

 [više]

Upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 17. 1. 2022. 08:42

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Upravni odjel za školstvo u Karlovačkoj županiji na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava donosi Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. na području Karlovačke županije.

Postupak predbilježbi provodit će se sukladno s Planom upisa prema utvrđenim upisnim područjima uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Prije upisa u 1. r. obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta koje povjerenstvo Škole provodi u suradnji sa Službom školske medicine. O terminu testiranja u školi i liječničkom pregledu u ordinaciji školske medicine u Karlovcu, roditelji će biti individualno obaviješteni.

U slučaju zahtjeva za prijevremeni upis djece ili za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, roditelji ili staratelji upućuju zahtjev Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji na obrascu 6  najkasnije do 31. ožujka 2022. godine.

Izvor: UO za školstvo Karlovačke županije

Priloženi dokumenti:

 [više]

JELOVNIK ZA SIJEČANJ 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 10. 1. 2022. 10:26

U prilogu se nalazi jelovnik za siječanj 2022. godine.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Duško Rupčić, 22. 12. 2021. 09:30

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Ugođaj i ozračje Božića vraća nas u okrilje obitelji, ljubavi, prijateljstva, milosrđa i istinskih životnih vrijednosti. Ljepotom i slavljenjem Rođenja uvijek se vraćamo i nama samima. U slavljenju Božića na najbolji mogući način sjedinjuju se VJERA, LJUBAV, LJEPOTA I NADA. Sve te vrijednosti pokušali smo u ovom predblagdanskom razdoblju približiti i našim učenicima koji su sa svojim učiteljicama i učiteljima priredili prigodni blagdanski program. Ove godine na jedan sasvim drugačiji način, virtualnom božićnom priredbom.

Učenici su zabavom, glumom, blagdanskim dječjim pjesmama i plesom s veseljem ispratili prvo polugodište i 2021. godinu.

U ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Žakanje želimo vam čestit i blagoslovljen Božić te uspješnu i zdravu Novu 2022. godinu.

Ravnateljica

Jasmina Katunić

Kako je ove godine bilo na blagdanskim priredbama u OŠ Žakanje i PŠ Kamanje pogledajte na video snimku (klik na fotografiju):

 

 

 

 [više]

MEDNI DAN

Autor: Jagoda Ivčić, 8. 12. 2021. 10:10

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka obilježen je u prvim razredima naše škole. Naši učenici naučili su mnoge zanimljivosti o pčelama; kako nastaje med – eliksir zdravlja i zašto ga svakodnevno trebamo konzumirati. Baš poput vrijednih pčelica, osim što su učili, rješavali su zanimljive i kreativne zadatke te pogledali film „Priče s cvjetne livade“.

Svaki je učenik dobio teglicu meda i edukativnu slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo.

autorica teksta: Irena Predović-Drakulić

 [više]

JELOVNIK ZA PROSINAC 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 6. 12. 2021. 07:50

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec prosinac.

 [više]

Tin uspješan na literarnom natječaju o Vukovaru

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 23. 11. 2021. 19:32

Učenici 4.b razreda Ana Radman, Mia Crnić, Nikolina Petrušić i Tin Podrebarac sudjelovali su na literarnom natječaju Lions cluba Vukovar za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom 'Napiši pjesmu i osvoji bicikl'. Ovogodišnja tema bila je 'Vukovar – turistički dragulj'. U konkurenciji 71 škole i više od 250 pristiglih pjesama, naš Tin Podrebarac osvojio je veliko 3.mjesto, a nagrađen je skateboardom. Zbog epidemiološke situacije podjela nagrada održana je u nedjelju 21.11.2021. u 10h preko aplikacije Zoom, gdje je Tin s ponosom pročitao svoju pjesmu i zahvalio se za nagradu, a njegova je učiteljica poslala puno pozdrava u Vukovar. Ovom prilikom još jednom čestitamo Tinu!

 [više]

VUKOVAR - DAN SJEĆANJA

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 18. 11. 2021. 09:29

Hrvatska danas obilježava 30 godina od pada grada Vukovara u ruke neprijatelja. Te 1991. godine Vukovar je gotovo sravnjen sa zemljom, no 1998. godine nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja Vukovarci su počeli ovaj grad dizati iz temelja i vraćati život u njega.

Strašnih zbivanja u Vukovaru jučer su se prisjetili i učenici naše škole gledajući prezentacije i filmiće o Vukovaru, slušajući pjesme posvećene ovom gradu te crtajući poznati simbol Vukovara, njegov vodotoranj koji je simbol obrane ovoga grada na Dunavu. Učenici su također već tradicionalno sa svojim učiteljicama i učiteljima zapalili svijeće na žakanjskom trgu i ispred crkve u Kamanju u znak sijećanja na sve žrtve ovog tragičnog događaja. 

 [više]

Projektni dan na temu "Dječja prava"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 17. 11. 2021. 17:40

Danas je u našoj matičnoj i područnoj školi održan projektni dan na temu dječja prava. Učenici su uobičajeni nastavni dan zamijenili malo drugačijim oblikom nastave. Naime, svaki je razredni odjel uz pomoć učiteljica i učitelja osmislio radionicu i aktivnosti čiji je cilj bio razviti socijalne i komunikacijske vještine važne za ophođenje s drugim ljudima, razviti ponašanja kao što su prihvaćanje, tolerancija, poštovanje, uvažavanje, poticanje zajedništva i nenasilnog ponašanja među djecom.

Učenici su tako imali priliku putem prezentacija i digitalnih igri naučiti koja su prava djece, a neki su igranjem memory igre upoznali prava i dužnosti djece; neki su kroz dramske prikaze učili što je tolerancija i kako se pravilno ophoditi u različitim svakodnevnim obiteljskim i društvenim situacijama. Bilo je također zanimljivih radionica poput "Različitosti su super!" i "Poštujemo li razlike među nama" u kojima su učenici učili što znači biti različit i da je važno razlikovati koje su različitosti dobre, a koje ne treba prihvatiti (nasilje, narkomani). Teme na radionicama bile su i nasilje na društvenim mrežama, tzv. cyberbullying gdje se učilo o negativnim i pozitivnim stranama društvenih mreža, a učenici su osmišljavali i oslikavali superjunake koji spašavaju žrtve cyberbullyinga. Bilo je i radionica o ljubavi gdje su se učenici okušali u origami tehnici izrađujući srca na koja su pisali pozitivne, ohrabrujuće poruke.

Sve u svemu, projektni dan se pokazao kao vrlo uspješan, ali i drugačiji, zanimljiviji nastavni dan, a učenici su poželjeli što više stjecanja znanja na ovakav način. U fotogaleriji pogledajte mnoštvo fotografija s današnjih radionica.

 

 [više]

JELOVNIK ZA STUDENI 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 8. 11. 2021. 12:55

 [više]

Kiflice na domaćinstvu

Autor: Jagoda Ivčić, 4. 11. 2021. 08:19

Danas smo se okušali u pečenju slanih i slatkih kiflica. Nakon izrade tijesta, slane kiflice punili smo pancetom i sirom, zarolali ih te ih posipali sjemenkama lana, sezama i kima.

Za slatke kiflice trebalo je uložiti malo više vremena i truda. Za punjenje smo pravili domaći namaz od badema i lješnjaka, tj. našu zdraviju verziju popularne Nutelle. Namaz smo izradili tako što smo prvo tostirali lješnjake i bademe, potom ih samljeli, dodali nekoliko datulja, malo kokosovog ulja, kakao praha te zasladili sirupom od agave. Nakon pečenja posipali smo ih šećerom u prahu.

Na kraju samo možemo reći da iza nas nije ostala niti jedna kiflica. 

U fotogaleriji prenosimo dio atmosfere sa sata domaćinstva. 

 

 [više]

"Mogu ako hoću 1"

Autor: Jagoda Ivčić, 4. 11. 2021. 07:56

U petak,  u našoj školi provede je preventivni program "Mogu ako hoću 1" (MAH 1) namijenjen  učenicima 4. razreda. Program su proveli djelatnici PP Ozalj s ciljem educiranja djece o problemima ovisnosti, vandalizma, nasilničkog ponašanja i svih drugih vrsta devijantnog ponašanja u društvu.

 [više]

Kestenijada OŠ Žakanje

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 10. 2021. 12:54

Jesen je godišnje doba koje nas nesebično daruje raskošnim plodovima pitomog kestena kojeg nismo ostali pošteđeni ni ovoga petka, zašto i bi kad je pravo doba godine za uživanje u ovoj zdravoj hrani.

 Naši učenici boravili su ovih dana u prirodi, uživali u jesenjoj paleti boja i skupljali plodove kestena. Dobre zabave nije nedostajalo. Prikupljene kestene donijeli su u školu gdje smo svi zajedno zasukali rukave; netko je pekao, netko radio kesten pire, a netko uživao u delicijama jeseni.

Dio učenika je sa učiteljicom Lorenom Sopčić kuhao kestene i radio kesten pire na domaćinstu, a dio se u školskom dvorištu osladilo toplim kestenima koje su naši domari spekli. Na središnjem trgu u Žakanju još uvijek stignete probati i ocijeniti naše kestene.

Dođite i uživajte u mirisnim i okusima svježe pečenih kestena.

 [više]

Učenici 1.b i 3.b razreda u posjetu bibliobusu

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 10. 2021. 07:39

Učiteljica 1.b razreda Karolina Ribarić prvi puta je odvela svoje učenike u posjet bibliobusu. Knjižničarka Nataša pročitala je učenicima priču „Patuljak i njegov ključ“ autora Stjepana Lice, a vozač bibliobusa Nikola pričao o načinu na koji funkcioniraju pokretne knjižnice. I učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Ankicom Klanfar danas su također obišli bibliobus. Djeca su naučila kada dolazi bibliobus, kakve sve slikovnice i knjige u njemu mogu posuditi, na koji se način mogu učlaniti u ovu lijepu pokretnu knjižnicu.

Svi učenici su pozvani da sudjeluju u natječaju „Naš bibliobus“ kojega organizira Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ iz Karlovca. Ovogodišnja tema nosi naziv „U zagrljaju s knjigom“, a učenici do 15. studenoga mogu poslati svoje literarne i likovne radove od kojih će tri najoriginalnija biti nagrađena.

 [više]

Dan jabuka u 1.a

Autor: Jagoda Ivčić, 22. 10. 2021. 08:02

Dan jabuka u našem smo razredu proveli vrlo veselo, iako u smanjenom broju. Saznali smo nešto novo što do sada nismo znali, pročitali priču o jabuci, plesali i pjevali uz pjesmu "Jabuko, jabučice", ponovili tople i hladne boje, zasladili se jabukama i pripremili sjemenke koje ćemo posaditi nakon samoizolacije koja je nastupila. I učenici kod kuće bili su kreativni i naučili jabuku pravilno crtati.

Svi ćemo sigurno biti zdravi jer ćemo svakodnevno jesti jabuke.

autorica teksta: Irena Predović-Drakulić

 [više]

Izložba gljiva

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 10. 2021. 08:30

Prošle nedjelje, vrijedni gljivari, mali i veliki okušali su se u berbi gljiva. Rezultate edukativnog izleta u šumu možete vidjeti izložene u holu OŠ Žakanje. Na ovoj izložbi djeca mogu upoznati pravo gljivarsko blago koje raste u okolnim šumama i naučiti koje gljive su jestive, a koje je najbolje zaobići jer su otrovne.

 [više]

Dani kruha

Autor: Jagoda Ivčić, 19. 10. 2021. 08:11

 

Učenici OŠ Žakanje i njihove vrijedne učiteljice i ove su godine, tradicionalno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U holu MŠ Žakanje  postavljena je prigodna izložba čije su autorice učiteljice razredne nastave i naša vjeroučiteljica. Djeca imaju priliku vidjeti u kakvim su posudama njihove bake mijesile kruh i koja su pomagala koristile.  Podizanjem svijesti o zdravoj prehrani, ekološkoj proizvodnji hrane i očuvanju biološke raznolikosti učenici su imali prilike i sami se okušati u izradi kruha i krušnih proizvoda.

Zajedno sa svojim učiteljicama zasukali su rukave i prionuli poslu. Učenici 1.a razreda mijesili su, oblikovali i bojali slano tijesto kao i učenici 4.c kojima je u pomoć priskočio i vjeroučitelj. U 4.b razredu učenici i učiteljica po starinskoj recepturi izradili su pitu od domaćih jabuka, a učenici 4. a razreda slasne medenjake. Učenici 1. b razreda mijesili su bubble kruha, a a dio pozitivne atmosfere zanimljivih aktivnosti najbolje prikazuju fotografije u našoj fotogaleriji http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=203

 [više]

Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 15. 10. 2021. 12:56

Osnovna škola Žakanje objavljuje Javni poziv za korištenje školske sportske dvorane.

U prilogu se nalaze Javni poziv i obrazac prijave.

 

 

                                                                                       Ravnateljica:

                                                                                    Jasmina Katunić

 

 

 [više]

Promatramo promjene u prirodi - jesen (izvanučionička nastava u 2.b razredu)

Autor: Jagoda Ivčić, 15. 10. 2021. 10:42

    U  četvrtak  14.  listopada  učenici  2. b  razreda   proveli  su  sat  prirode  i  društva  izvan  učionice.

    Kad  se  raspršila  jutarnja  magla  i  pojavilo  predivno  plavo  nebo  prošarano  tek  pokojim  oblačkom  krenuli  smo  u  laganu  šetnju prema  Brlogu. Popeli  smo  se  na  obližnju  uzvisinu   s  koje  se  pružao  pogled  na  okolna  brda, brežuljke  te  Žumberačku  goru. Promatrali  smo  promjene  u  prirodi. Svim  osjetilima  upijali  smo  boje,  mirise  i  zvukove predivnog  jesenskog  krajolika. Zavirili  smo  i  u  obližnji  šumarak  u  kojem  smo  osjetili  miris  gljiva, a  ubrzo  smo  ugledali  malu  muharu  skrivenu  ispod  šuštavog  lišća. Upravo  smo  o  njoj  danas  na  satu  glazbene  kulture  pjevali  pjesmu.

 Veseli, ispunjeni  svježim  zrakom, pjevajući  vratili  smo  se  u  školu.

 [više]

Branje i izložba gljiva

Autor: Jagoda Ivčić, 15. 10. 2021. 10:32

Udruga privatnih šumovlasnika „Breza“ poziva sve zainteresirane polaznike, djecu i odrasle, na edukativni izlet u berbu gljiva uz stručno vodstvo iskusnih gljivara iz Gljivarskog društva Karlovac. Polazak je u nedjelju, 17.10.2021.g. u 13:30 sati, ispred Lovačkog doma „Trčka“ Žakanje gdje će biti organizirana i izložba gljiva. Ista izložba biti će preseljena u OŠ Žakanje u ponedjeljak, u jutarnjim satima kada će ju i naši učenici moći razgledati i upoznati različite vrste gljiva.

 [više]

Dječji tjedan u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 10. 2021. 10:19

Dječji tjedan tradicionalno je obilježen u našoj školi nizom zabavnih i sportskih aktivnosti.

Veselo je bilo na poligonu postavljenom u holu MŠ Žakanje gdje su se učenici razredne nastave svakodnevno zabavljali i razgibavali. Zabave nije nedostajalo ni na školskim igralištima ispred PŠ Kamanje i MŠ Žakanje.

Učenici su imali prilike na satu razrednika pogledati film i informirati se o dječjim pravima, a u 4.c razredu odigrali su igru „Čovječe ispravi se“ gdje je predsjednik, naš Ervin, u ime razreda stekao titulu pravobranka.

Šaljivih dosjetki, smijeha i zabave nije nedostajalo što se vidi na fotografijama u foto-galeriji na linku http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=202

 [više]

Kreativna skupina u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 10. 2021. 08:16

U sklopu Učeničke zadruge „Brezik“ grupa kreativaca iz PŠ Kamanje s učiteljicom Darinkom Horvat  okušala se u šivanju igračaka od tekstila. Koliko su uspješni sami procijenite, mi samo možemo reći da opravdano nose ime kreativne skupine.

 [više]

"Sigurno u prometu" u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 5. 10. 2021. 11:22

Djelatnici prometne policije PP Ozalj u sklopu projekta „Sigurno u prometu“ posjetili su 05. listopada 2021.g. naše prvašiće u PŠ Kamanje. Učenici su aktivno sudjelovali u organiziranim aktivnostima i naučili kako se sigurno ponašati u prometu.

 [više]

Početak Dječjeg tjedna u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 5. 10. 2021. 11:01

Obilježavanje Dječjeg tjedna započeli smo kvizom u PŠ Kamanje u kojem su znanje o Karlovačkoj županiji, kamanjskom dijaletku i zavičaju odmjerili predstavnici Karlovačke županije na čelu sa zamjenicom županice Vesnom Hajsan Dolinar i pročelnicom UO za školstvo Marijom Šćulac i učenici viših razreda PŠ Kamanje. Tom prigodom Županija je učenicima poklonila set lopti na kojemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Dječji tjedan obilježavamo tradicionalno svake godine prvi puni tjedan u listopadu. U našoj školi smo pripremili još mnoštvo aktivnosti kojim ćemo razveseliti naše učenike...

 [više]

Domaćinstvo u predmetnoj nastavi

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 30. 9. 2021. 10:32

U našoj je školi danas vrlo radno počelo Domaćinstvo za predmetnu nastavu. Ukupno trideset i sedmero učenika i učenica bilo je podijeljeno u dvije grupe. Jedna grupa je s voditeljicom Sanjom Brunski izrađivala tzv. cake pops, oblik torte izrađene u obliku kuglice na štapiću. Za izradu cake popsa naučili smo kako se prave tamni i bijeli biskvit, potom smo biskvite razmrvili i u njih stavili mascarpone sir i malo svježe cijeđenoga soka od naranče. Izradili smo kuglice i stavili ih na hlađenje, dekorirali bijelom i tamnom čokoladom, šarenim mrvicama, kuglicama, srcima i šljokicama, svatko prema vlastitoj zamisli. Druga grupa s voditeljicom Dubravkom Kostelac izrađivala je slasne čupave kolačiće s grožđicama koji se oblikuju dvjema vilicama i peku do zlatnožute boje.

Zabavili smo se, ali i umorili, no moramo priznati da smo dosta toga uz zabavu i naučili.  Na kraju smo sve pojeli dok si rekao keks. :)

Kakva je bila radna atmosfera možete vidjeti na fotografijama.

 

 [više]

Domaćinstvo u 3. i 4. razredu PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 29. 9. 2021. 08:11

Naši su učenici 3. i 4. razreda PŠ Kamanje na satu Domaćinstva s učiteljicom Lidijom Vidoni savladali vještinu peglanja odjeće. Dobre zabave nije nedostajalo. Spojili su ugodno i korisno što se i vidi iz priloženih fotografija.

 [više]

Obilježavanje Dana planina u PŠ Kamanje

Autor: Jagoda Ivčić, 27. 9. 2021. 11:07

Učenici razredne nastave PŠ Kamanje 24. 09. 2021. godine obilježili su nadolazeći Svjetski Dan čistih planina. Kako bismo najbolje iskoristili ovaj lijepi sunčani dan, krenuli smo u dulju šetnju od škole do Velikog Vrha s kojeg se pružao predivan pogled na naš kraj i na susjednu nam Republiku Sloveniju. Nakon kraćeg odmora nastavili smo put kroz Mali Vrh pa sve do škole. Učenici su promatrali promjene u prirodi, voćnjake, vinograde i oranice. Mogli su vidjeti i livadu punu mrazovaca koji nagovještavaju jesen. Vidjeli su razliku između brežuljaka, brda i gore. Sve je bilo popraćeno kraćim stankama uz girckalice, voće, piće te druženje. Umorni, ali ispunjeni svježim zrakom i zadovoljstvom vratili smo se u školu.

 

 [više]

JELOVNIK ZA LISTOPAD 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 27. 9. 2021. 11:01

 [više]

"Sigurno u prometu"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 23. 9. 2021. 10:33

Učenici prvog razreda imali su priliku u srijedu, 2. rujna sudjelovati u projektu „Sigurno u prometu“.  Posjetili su ih predstavnici prometne policije te ih upoznali s prometnim pravilima. Učenici su pažljivo slušali i učili te donijeli zaključak da je najbitnije u prometu zaštititi sebe.

 [više]

Volonteri na DOK-u

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 16. 9. 2021. 10:42

Učenici naše škole koji su uključeni u Volonterski klub prošlog su vikenda sudjelovali na DOK festivalu u Kamanju. Volonteri 6., 7. i 8. razreda prodavali su školske rukotvorine u OPG kutku. Tako se na štandu Školske zadruge "Brezik" našlo platnenih torbi, maski za lice, keramičkih predmeta, ogrlica, narukvica i slika, odnosno svega što su vrijedni učenici izrađivali sa svojim učiteljima protekle školske godine. Uz Lorenu, Emu i Ellu, u prodaji su sudjelovale i učiteljica Darinka Horvat i voditeljica Volonterskog kluba, učiteljica Ivana Vuković. A zaradu od prodaje čuvaju za uređenje dječjeg igrališta kod OŠ Žakanje.

 [više]

Domaćinstvo u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 14. 9. 2021. 11:22

Ove godine naši učenici imaju priliku pohađati izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo koje vode učiteljice razredne nastave Jasmina Jurinčić, Sanja Crnić, Lidija Vidoni i Karolina Ribarić za učenike nižih razreda te učiteljice Sanja Brunski, Dubravka Kostelac i Lorena Sopčić za učenike predmetne nastave. Koliko je aktivnost izazvala veliki interes i odaziv govori veliki broj prijavljenih učenika. Na Domaćinstvu učenici će imati priliku naučiti i usavršiti znanja i vještine bez kojih se u svakodnevnom životu ne može. Učit će kuhati (peći kolače i raditi dizana tijesta), postavljati stol, izrađivati mirisne svijeće od lavande, domaće műslie, energetske pločice, nakit, peglat će i baviti se brojnim drugim zabavnim aktivnostima poput heklanja.

Prvi sat Domaćinstva u 2.a i 4.b  razredu prošao je radno i zabavno. Učenici 2.a razreda okušali su se u izradi voćne salate, a učenici 4.b razreda izrađivali su uporabni predmet; posudicu za sijanje pšenice za Božić.

 [više]

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Autor: Jagoda Ivčić, 13. 9. 2021. 11:06

Hrvatski olimpijski dan u OŠ Žakanje tradicionalno su obilježili učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama razredne nastave te učiteljicom TZK-a Marinom Maršić. Na školskom igralištu MŠ Žakanje bio je postavljen poligon s pripadajućim sportskim rekvizitima koji je škola dobila donacijom Zavoda za javno zdravstvo u sklopu projekta „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“. Hrvatski olimpijski dan prošao  je u veselom i zabavnom ozračju. Djeca su vlastitim primjerom posvjedočila važnosti promicanja zdravalja s ciljem življenja kvalitetnijeg i zdravog života.

 [više]

Stjepan Širola (27. studeni 1867. - 9. rujan 1926. godine) – u povodu 95. godišnjice smrti

Autor: Jagoda Ivčić, 9. 9. 2021. 10:09

„Osrednji učitelj govori. Dobar učitelj objašnjava. Superiorniji učitelj demonstrira. Izvrstan učitelj inspirira“ riječi su američkog motivacijskog pisca Williama Arthura Warda. Stjepana Širolu bez ikakve dvojbe možemo opisati kao izvrsnog učitelja koji je svoj poziv vidio puno šire od svojih suvremenika. Rođen je 1867. godine u Zagrebu te vrlo brzo prihvaća rad s djecom kao svoj životni put. Nakon završenog školovanja u rodnom gradu kao svoje prvo zaposlenje dobiva mjesto učitelja u školi u Žakanju gdje ostaje idućih šest godina. 

 [više]

Dobro došli u novu školsku godinu!

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 3. 9. 2021. 12:34

Dragi naši učenici,

u ponedjeljak se vraćate u svoje školske klupe, veselimo se ponovnom susretu i druženju. Ostavljamo sva loša iskustva, brige i strahove i krećemo odmoreni u nove školske izazove. Radujemo se i novim prvašima te vam svima želimo uspješnu novu školsku godinu!

Ravnateljica i djelatnici OŠ Žakanje

 [više]

JELOVNIK ZA RUJAN Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 3. 9. 2021. 11:05

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec rujan.

 [više]

Vozni redovi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 2. 9. 2021. 11:54

U privitku se nalaze vozni redovi autobusa po linijama.

 [više]

Raspored sati i protokol ulaska u školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 2. 9. 2021. 10:48

U privitku se nalazi raspored sati za školsku godinu 2021./2022. i protokol ulaska učenika u Matičnu školu Žakanje i Područnu školu Kamanje.

 [više]

DOLAZAK BIBLIOBUSA

Autor: Jagoda Ivčić, 26. 8. 2021. 09:05

Poštovani učenici i ostali korisnici usluga Bibliobusa karlovačke gradske knjižnice obavještavamo Vas da od ponedjeljka, 30. kolovoza 2021.g. Bibliobus ponovno dolazi u Kamanje i Žakanje prema već poznatom rasporedu, svaki drugi ponedjeljak, od 9:30 do 10:15 u Kamanje te od 10:30 do12:30 sati u Žakanje.

 [više]

Radionice u kolovozu

Autor: Jagoda Ivčić, 22. 8. 2021. 09:13

Draga djeco,

u sklopu projekta Partnerstvo za društveni centar u Žakanju nastavljamo s održavanjem radionica u prostorijama Društvenog centra prema dolje navedenom rasporedu:

24. kolovoza 2021.g utorak - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

25. kolovoza 2021.g. srijeda - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

26. kolovoza 2021.g. četvrtak - radionica uvježbavanja finomotoričkih i grafomotoričkih vještina, od 10:00 do 12:00 sati

30. kolovoza 2021.g.  ponedjeljak - likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

31. kolovoza 2021.g. utorak -likovna radionica, od 10:00 do 12:00 sati

Molimo roditelje da dovezu djecu i dođu po njih nakon završetka radionice.

Radujemo se ponovnom susretu!

 

 [više]

Staza duga osam godina

Autor: Duško Rupčić, 7. 7. 2021. 09:39

Jučer se od osnovne škole oprostila još jedna generacija učenika.

Prisjetili su se mnogih zgoda i nezgoda iz svojih školskih klupa.

Kako je bilo na završetku njihove staze duge osam godina,

pogledajte u fotogaleriji i video snimcima.

 

 

 [više]

Javni poziv za postupak nabave školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Draženka Jakšić, 5. 7. 2021. 13:29

Osnovna škola Žakanje objavljuje Poziv za dostavu ponuda u postupku nabave školskih udžbenika za učenike, evidencijski broj nabave 06-2021.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu ponude prema uvjetima iz Poziva.

 [više]

Obavijest o nabavci udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 2. 7. 2021. 10:27

Dragi učenici, poštovani roditelji,

udžbenike za sve učenike za sljedeću školsku godinu 2021./2022., kao i prošle godine, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Sve dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, atlase, kutije za tehnički, likovne mape...) financiraju općine Žakanje, Kamanje i Ribnik za učenike iz navedenih općina, a za učenike OŠ Žakanje s mjestom prebivališta na području grada Ozlja roditelji nabavljaju sami, a grad Ozalj refundira troškove. 

Svi udžbenici i radni materijali (naručeni preko MZO-a i općina) bit će u školi prvi dan nastave, 6. rujna 2021.

U prilogu se nalazi popis udžbeničkih kompleta po razredima prema kojima možete kupiti omote koji su obavezni. U prilogu se nalazi i popis potrebnih dodatnih obrazovnih materijala za učenike s područja grada Ozlja koje nabavljaju sami. 

 [više]

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Autor: Jagoda Ivčić, 30. 6. 2021. 10:44

Podjela svjedodžbi od 1. do 7. razreda za učenike MŠ Žakanje i PŠ Kamanje je u ponedjeljak, 05. srpnja 2021.g. u 8:00 sati.

Autobusi voze po redovnom voznom redu (kao za vrijeme trajanja nastave). Povratak atuobusa je odmah nakon podjele svjedodžbi.

 [više]

Škola u prirodi - Selce

Autor: Jagoda Ivčić, 18. 6. 2021. 10:07

Učenici 4. a i 4. b razreda naše škole, ovu su školsku godinu, nakon svih mjera i nezgoda, ipak veselo završili u Selcu, u Školi u prirodi.

Izleti, radionice, kupanje, sunce, zabava i druženje sigurno će svima ostati u sjećanju kao nešto lijepo što im se desilo u ovoj neobičnoj školskoj godini.

Bio je to pravi lijek i najbolji način završetka četverogodišnjeg druženja s učiteljicama Karolinom i Irenom, i novi vjetar u jedra na brodu u 5. razred.

Sretno!

Dio atmosfere možete pogledati u foto-galeriji

 [više]

Obavijest za korisnike Bibliobusa

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 17. 6. 2021. 10:54

Poštovani korisnici Bibliobusa,

ukoliko niste vratili knjige, služba iz Bibliobusa vas obavještava da to učinite dana 21.6. i 5.7. kada dolaze prije ljetne stanke: u Kamanje u vremenu od 9:30 do 10.15 sati te u Žakanje u vremenu od 10:30 do 12:30 sati.

 [više]

Učenici PŠ Kamanje na radionici "Otpad biram i fora recikliram"

Autor: Jagoda Ivčić, 16. 6. 2021. 13:19

U sklopu projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta – mobilne jedinice u Općini Kamanje“ održana je radionica „Otpad biram i fora recikliram“ na kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda naše PŠ u Kamanju. Djeca su se zabavila i naučila na koje zanimljive načine mogu reciklirati otpad i ponovno ga iskoristiti vodeći brigu o okolišu.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=198 

 

 [više]

Matematički klokan u našoj školi

Autor: Jagoda Ivčić, 11. 6. 2021. 09:36

Matematički klokan održan je u četvrtak 10. lipnja 2021.godine u 87 država Europe, Amerike, Afrike, Australije i Azije. I naša škola je također sudjelovala u natjecanju, a ove školske godine natjecalo se 35-oro učenika i to po svim kategorijama.

Objava rješenja zadataka biti će 9. srpnja 2021. godine na mrežnoj stanici Hrvatskog matematičkog društva, a rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika biti će objavljeni 12. srpnja 2021. godine također na službenim stranicama HMD-a.

Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se u prvom tjednu nastavne nove školske godine 2021./2022.

 [više]

Grinchobot u Produženom boravku

Autor: Jagoda Ivčić, 2. 6. 2021. 08:29

Učenice Sara Srbelj-Dehlić, Ana Jurinčić, Lea Golubić i Eva Petrušić pod mentorstvom učiteljice Lorene Sopčić u Produženom boravku naše škole izradile su projekt Grinchobota.

Projekt je izrađen u sklopu natječaja Generacija Now (IRIM i Hrvatski Telekom), a kako je nastao ovaj izuzetno zanimlji i inovativan projetk možete pogledati i  pročitati u izvornom tekstu učiteljice Lorene: https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/grinchobot/

 [više]

Radionica "Med i pčele"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 1. 6. 2021. 13:50

U sklopu projekta "Zdrav ko zmaj" kojeg provodi DND Ozalj, u MŠ Žakanje i PŠ Kamanje u protekla dva tjedna održane su radionice "Med i pčele" s učenicima razredne nastave. Predavanje i radionice održala je gospođa Valentina Kolić iz Udruge pčelara Općine Žakanje.

Učenici su imali priliku saznati mnoge zanimljivosti o pčelama, njihovom životu i proizvodima koje nam daju. Kušali su lipov med, doznali kako napraviti voštanu svijeću te koje su vrijednosti pčelinjih proizvoda za naše zdravlje. Vidjeli su kako izgleda pčelar te naučili kako se pčelari odnose prema svojim pčelama i koliko brinu o njihovim košnicama kako bi im pomogli kada im vremenski uvjeti nisu naklonjeni.

Mnogima je ovo druženje bilo vrlo poučno i znanimljivo te su izrazili želju da i sami jednog dana postanu pčelari. Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Jelovnik za lipanj 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Ivčić, 31. 5. 2021. 11:30

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec lipanj.

 [više]

Satovi domaćinstva u 4.a razredu

Autor: Jagoda Ivčić, 28. 5. 2021. 08:15

Na satovima domaćinstva u 4.a razredu s učiteljicama Irenom i Lorenom uvijek je veselo i ali i produktivno. Bilo da učenici peglaju, peku muffine, palačinke ili slane prutiće, zabava i dobro raspoloženje je zajamčeno. Možete se i sami uvjeriti klikom na link u fotogalerij: http://os-zakanje.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=195 .

 [više]

Lektira "Bijeli jelen"u 3.a i 3.b razredu

Autor: Jagoda Ivčić, 21. 5. 2021. 10:53

Učenici 3.a i 3.b razreda potaknuti svojim učiteljicama, Snježanom Mus i Sanjom Crnić, na kreativan i maštovit način obradili su lektiru Vladimira Nazora, „Bijeli jelen“.  Nizom zanimljivih i inovativnih aktivnosti uveli su nas u bajkoviti svijet djevojke Anke koja ima čudesnu moć razumjeti jezik životinja i tako njihov svijet povezati s ljudskim.

 [više]

Posjet Petrinji u sklopu Erasmus+ projekta

Autor: Jagoda Ivčić, 14. 5. 2021. 12:04

U sklopu Erasmus+ projekta "Students Engaged in Sustainability Education"  (SenSE) učenici 7.a razreda naše škole, koji su ujedno i nositelji toga projekta, posjetili su svoje vršnjake u OŠ "Mato Lovrak" u Petrinji.

 [više]

OTVORENA ŠKOLSKA SPORTSKA DVORANA U PŠ KAMANJE

Autor: Duško Rupčić, Jagoda Ivčić, 11. 5. 2021. 08:42

U PŠ Kamanje u petak je svečano puštena u rad jednodijelna školska sportska dvorana. Otvorenju su prisustvovali ministar znanosti i obrazovanja prof. dr.sc. Radovan Fuchs, županica Karlovačke županije dipl. ing. arh. Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, zamjenik načelnika općine Kamanje Josip Ribarić, ravnateljica škole mag. chem. Jasmina Katunić te članovi školskog odbora OŠ Žakanje i inicijativnog odbora i ostali uvaženi gosti. Nažalost, zbog epidemioloških mjera učenici i učitelji nisu mogli biti prisutni na svečanosti, no ranije su snimili svoje nastupe, a samo otvorenje pratili su online iz svojih učionica.

Atmosferu održane svečanosti možete pogledati u fotogaleriji i video snimkama:

 

 [više]

Jelovnik za svibanj 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 29. 4. 2021. 13:48

U prilogu se nalazi jelovnik za mjesec svibanj.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / www.os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju