preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama

Dragi učenici!

Iza nas je prvi tjedan nastave na daljinu i nadamo se da se uspješno nosite sa svim promjenama koje nam je donio. Želimo vas podsjetiti da u našim virtualnim učionicama vrijede ista pravila pristojnog ponašanja i komuniciranja kao i u klasičnim učionicama. Za neprimjerena ponašanja možete snositi posljedice. Dakle i dalje ćemo se pridržavati Pravilnika o kućnom redu škole, Statuta te Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera i za eventualna neprimjerena ponašanja izreći će se predviđene pedagoške mjere.

Za vas smo pripremile pravila ponašanja u virtualnim učionicama i prilažemo savjete za sigurno korištenje interneta. 

Želimo vam uspješno učenje u nastavi na daljinu.

 

Stručna služba

____________________________________________________________________

3. 6. SAT RAZREDNIKA (5.b razred, PŠ KAMANJE)

Dragi učenici,

današnji sat razrednika bavi se temom Svjetskog dana zaštite okoliša. 

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Kroz obilježavanje Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost, ali i vlastitu snagu da postanu predvodnici promjena u cilju održivog razvoja.

Svjetskim danom zaštite okoliša provode se mnoge aktivnosti diljem svijeta kojima se štiti okoliš poput educiranje stanovništva o značaju okoliša u našim životima, sadnja što više zelenila, pošumljavanje, čišćenje gradova i prirode, recikliranje otpada.

Pogledajte kratki animirani film o zagađenju planeta Zemlje plastikom i načinima očuvanja prirode i zdravlja čovjeka. Nakon što pogledate film razmislite koliko se plastike koristi u vašem kućanstvu i na koji način možete vi kao pojedinci doprinijeti očuvanju okoliša i smanjenju uporabe plastike. 

Kliklite na ovaj zeleni naslov: PLANETA PLASTIKE I ZAGAĐENJA.  u kojemu se nalazi poveznica na animirani film. 

 

Pozdrav, 

razrednica Ivana Lukšić Šegina 

__________________________________________________________________________

10. 6. SAT RAZREDNIKA (5.b razred, PŠ KAMANJE)

Dragi učenici,

današnji sat razrednika posvetit ćemo kratkoj edukaciji kako treba izgledati službeni e-mail koji se šalje učiteljima ili bilo kojoj drugoj službenoj osobi ili ustanovi.

Prošlo je već gotovo 3 mjeseca otkako se nastava odvija na daljinu i uglavnom ste već svladali vještine virtualne komunikacije, no nikada nije kasno dodatno naučiti nove stvari i izbrusiti svoje informatičke vještine koje će vam trebati u svim poslovnim i privatnim segmentima života. 

Klikom na ovaj žuti naslov: UPUTE ZA PISANJE SLUŽBENOG E-MAILA otvara se poveznica na prezentaciju s jasnim i konkretnim uputama kako treba izgledati i napisati službeni e-mail.  

Pozdrav, 

razrednica Ivana Lukšić Šegina 

__________________________________________________________________________

 

17. 6. SAT RAZREDNIKA (5.b razred, PŠ KAMANJE)

Dragi učenici,

tema današnjeg sata razrednika je kako zabavno, kreativno i korisno provesti ljetne praznike.

Klikom na ovaj žuti naslov: Modra lasta: KAKO ZABAVNO PROVESTI LJETNE PRAZNIKE? otvara se poveznica na članak Modre laste u kojemu se nalazi mnoštvo kreativnih i zanimljivih prijedloga i videa kako što bolje iskoristiti duge ljetne praznike koji su pred nama - od čitanja knjiga, druženja i odmaranja do kuhanja. Pročitajte članak i razmislite kako biste vi najradije proveli nadolazeće dugo toplo ljeto. 

Pozdrav, 

razrednica Ivana Lukšić Šegina 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / www.os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju