preskoči na sadržaj

Osnovna škola Žakanje

 > Naslovnica
Vijesti

Projektni dan na temu "Dječja prava"

Autor: Nikolina Tržok Boldin, 17. 11. 2021.

Danas je u našoj matičnoj i područnoj školi održan projektni dan na temu dječja prava. Učenici su uobičajeni nastavni dan zamijenili malo drugačijim oblikom nastave. Naime, svaki je razredni odjel uz pomoć učiteljica i učitelja osmislio radionicu i aktivnosti čiji je cilj bio razviti socijalne i komunikacijske vještine važne za ophođenje s drugim ljudima, razviti ponašanja kao što su prihvaćanje, tolerancija, poštovanje, uvažavanje, poticanje zajedništva i nenasilnog ponašanja među djecom.

Učenici su tako imali priliku putem prezentacija i digitalnih igri naučiti koja su prava djece, a neki su igranjem memory igre upoznali prava i dužnosti djece; neki su kroz dramske prikaze učili što je tolerancija i kako se pravilno ophoditi u različitim svakodnevnim obiteljskim i društvenim situacijama. Bilo je također zanimljivih radionica poput "Različitosti su super!" i "Poštujemo li razlike među nama" u kojima su učenici učili što znači biti različit i da je važno razlikovati koje su različitosti dobre, a koje ne treba prihvatiti (nasilje, narkomani). Teme na radionicama bile su i nasilje na društvenim mrežama, tzv. cyberbullying gdje se učilo o negativnim i pozitivnim stranama društvenih mreža, a učenici su osmišljavali i oslikavali superjunake koji spašavaju žrtve cyberbullyinga. Bilo je i radionica o ljubavi gdje su se učenici okušali u origami tehnici izrađujući srca na koja su pisali pozitivne, ohrabrujuće poruke.

Sve u svemu, projektni dan se pokazao kao vrlo uspješan, ali i drugačiji, zanimljiviji nastavni dan, a učenici su poželjeli što više stjecanja znanja na ovakav način. U fotogaleriji pogledajte mnoštvo fotografija s današnjih radionica.

 

Osnovna namjena Projektnog dana je razvoj samopoštovanja, socijalnih i komunikacijskih vještina, prevencija ovisničkog ponašanja kod učenika osnovnoškolske dobi, poticanje sigurnog i suradničkog okruženja u školi, jačanje osobne odgovornosti, obilježavanje Međunarodnog dana djeteta, obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije i obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


 
Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

Forum
Korisni linkovi

 > VidiLAB
 > Računalo
 > BUG
 > PC ekspertCMS za škole logo
Osnovna škola Žakanje / Žakanje 58, HR-47276 Žakanje / www.os-zakanje.skole.hr / ured@os-zakanje.skole.hr
preskoči na navigaciju